Design approach

Emerging Design Principles

The architects at TateHindle and the urban landscape team at Outer Space have sought to develop a proposal that responds sensitively to each of the surrounding neighbouring areas, whilst improving the use of the site and opening up a new pedestrian route.

The design has been developed in order to:
  • Respond to the changing context: from road / rail and the residential environment
  • Focus taller buildings along the railway line away from the allotments and existing residents
  • Avoid overshadowing of the allotments
  • Maintain long views through the site
  • Protect and use the existing mature planting
  • Improve pedestrian connectivity to West Harrow Underground Station
  • Develop a landscaping approach that provides a well-used green space at the heart of the development