The masterplan

Indicative layout

Our approach to the site has evolved through months of in-depth design work and discussions with the London Borough of Harrow, as well as the Council’s Design Review Panel, which is made up of several independent architecture, planning and development professionals.

The masterplan includes:
  • A large arrival courtyard at the entrance to the site
  • A series of green spaces linked through the site along a new green walkway
  • Taller buildings along the railway line away from the allotments and existing residents
  • Feature corners to the buildings along the route to the station to aid in wayfinding
  • A range of house types to meet local need
  • Shared courtyards overlooked by houses and maisonettes
  • Maisonettes with dual frontage and natural surveillance to both the arrival courtyard and the housing courtyards
  • A dedicated garage space for every house
  • Parking for the flats in a podium car park under the flats

Illustrative view of 265 The Ridgeway

Example of materials and designs